Weinig volume op het jukbeen?


Ooit gehoord over de driehoek van de jeugd en de piramide van de ouderdom?

Weet je hoe je met driehoeken en piramides kunt zien hoe je gezicht veroudert? 

Het gezicht is een mechanische structuur met harde en zachte weefsels die ondersteuning nodig heeft om het hoofd te bieden aan de zwaartekracht. Een jeugdig gezicht met een frisse uitstraling heeft een duidelijke driehoekvorm. Deze driehoek wordt gevormd door mooi gevormde jukbeenderen aan de bovenzijde en een strakke kaaklijn aan de onderzijde (zie eerste afbeelding). Het volume zit als het ware hoog in het gezicht, op de jukbeenderen. Dit geeft een jeugdige uitstraling. Als we ouder worden kan deze jeugdige driehoekvorm echter langzaamaan verdwijnen en kunnen er de zogenaamde “hamsterwangen” ontstaan. De driehoekvorm wordt dan als het ware omgekeerd en wordt een piramide. Het volume zit dan meer onderaan het gezicht. De benen van de piramide worden gevormd door de neuslippenplooi (zie laatste afbeelding). 

Wat is de oorzaak?

De voornaamste oorzaak van het verschijnen van de piramidevorm in het gezicht is het voortschrijdende volumeverlies op twee niveaus:


1. De botstructuren in je gezicht (voornamelijk het jukbeen en het kaakbot) slijten, net als alle andere botten in je lichaam. Je krijgt botresorptie (=botverlies).


2. En het onderhuidse vetweefsel neemt af met de jaren.

Waarom behandelen?

Helaas kan deze piramide je een vermoeide, boze, verdrietige of chagrijnige uitstraling geven en kun je het gevoel krijgen dat je gezicht niet helemaal meer past bij hoe je je van binnen voelt. Deze negatieve gezichtsuitdrukkingen kunnen ervoor zorgen dat we ons kwetsbaar en minder zeker over onszelf voelen.

Een symmetrische V-vorm van het gezicht met het volume hoog op het jukbeen wordt geassocieerd met jeugd en natuurlijke schoonheid. Tevens geeft een behandeling met (tijdelijke) fillers een verzachting van de neuslippenplooi. Diepe lijnen worden zachter en je natuurlijke gezichtscontouren komen terug. 

De behandeling

Gelukkig kunnen we volumeverlies op een natuurlijke manier herstellen met fillers.
In Kliniek De Medici worden hiervoor (tijdelijke) fillers met hyaluronzuur gebruikt. Deze fillers zijn een gevestigde manier om volumeverlies te corrigeren, contourfouten recht te zetten en steun en structuur aan te brengen in het gezicht. 

Vóór de behandeling van het jukbeen wordt eerst goed naar de vorm van uw gezicht gekeken en naar de plaatsen waar het volumeverlies het meest uitgesproken is. Er worden foto’s gemaakt en welk resultaat je mag verwachten, mogelijke risico’s en nazorg worden besproken. De behandeling zelf duurt vervolgens enkele minuten en bestaat uit drie tot vijf injecties op het jukbeen per kant. Na afloop wordt het behandelde gebied gemasseerd.

Na de behandeling

Het eerste resultaat van de behandeling is al direct zichtbaar. Echter het hyaluronzuur heeft tijd nodig om zich goed in het omliggende weefsel te nestelen. Het resultaat wordt gedurende 10-12 weken alleen maar mooier, omdat de aanmaak van nieuw collageen ook op gang komt. Twee to vier weken na de behandeling komt u terug voor controle.

Soms ontstaat er na de behandeling een blauwe plek en/of een zwelling die vanzelf weer verdwijnt. Om pigmentvlekken te voorkomen raden wij u aan om de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden. Ga direct na de behandeling niet meteen sporten en vermijdt saunabezoek gedurende 2 weken. U heeft gemiddeld 12-15 maanden plezier van de behandeling. 

Natuurlijk resultaat

Veel mensen zijn bang dat een behandeling van het jukbeen ze een opgeblazen gezicht of “appelwangen” geeft. Net als ieder gezicht, is geen behandeling hetzelfde. Door de filler goed te verdelen, niet teveel filler te gebruiken en goed te kijken wat het beste bij u past gaat Kliniek De Medici altijd voor een natuurlijk resultaat. 

“Less is more”!

Foto’s voor en na

Prijzen

De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt. De behandeling van het jukbeen zal doorgaans bestaan uit één behandeling met 1 ml (vanaf 350 euro). Tijdens het intakegesprek wordt een duidelijk behandelplan en bijbehorend kostenplaatje voor u opgesteld. 

Wilt u vrijblijvend advies over behandeling jukbeen en/of een afspraak maken, neem dan contact op via info@kliniekdemedici.nl of bel 035 538 4941