Kaaklijn

Slappe kaaklijn

Heeft u de laatste jaren een slappe kaaklijn gekregen en lijkt het alsof uw wangen wat zijn gaan hangen (dit noemen ze ook wel de zogenaamde“hamsterwangen”), dan kan een hyaluronzuur behandeling een mooie oplossing zijn. Zowel de verslapte huid als de contouren van de kaak die met de tijd zijn veranderd, kunnen hiermee worden verbeterd, resulterend in een mooie, jongere, natuurlijke uitstraling.

Kaaklijn

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Bij Kliniek de Medici gebruiken we alleen maar veilige en uitvoerig geteste fillers die allang op de markt zijn en waarmee al miljoenen behandelingen mee zijn uitgevoerd. Daarnaast kunnen deze fillers, indien nodig, worden opgelost met hyaluronidase, een oplosvloeistof. Zo kan een kleine oneffenheid, een asymmetrie of een teveel aan volume worden gecorrigeerd.

Wat is de oorzaak van een slappe kaaklijn?

Veel mensen vinden een verslapping van de kaaklijn niet mooi en ervaren de hamsterwangetjes als storend. De oorzaak hiervan ligt aan een combinatie van factoren en wel de volgende :

  1. Het zakken van het onderhuidse vetweefsel in je gezicht richting kaaklijn door de zwaartekracht, 
  2. Elasticiteitsverlies van de huid, 
  3. De botstructuren in uw gezicht (vmml het jukbeen en kaakbot) slijten, net als andere botten in uw lichaam. U krijgt botresorptie (=botverlies),
  4. Natuurlijk zijn veranderingen in het onderste gebied van het gezicht ook voor een groot deel erfelijk bepaald en speelt uw
  5. Levensstijl (bv. roken, voeding, stress) ook een grote rol. 
Filler

De behandeling

Door het hyaluronzuur (=afbreekbare, tijdelijke filler) op bepaalde plekken in het gezicht te injecteren kunnen we de kaaklijn verstevigen en wordt de vorm en contour van uw kaaklijn verbeterd. Afhankelijk van de ernst van de verslapping van de kaaklijn wordt er op het jukbeen, kaaklijn, kaakhoek en/of kin geïnjecteerd. Dit is een gevestigde manier om volumeverlies te corrigeren, contouren te verbeteren en steun en structuur aan te brengen in het gezicht. Altijd wordt er gestreefd naar een natuurlijk resultaat en is de aanpak persoonlijk want ieder gezicht is anders.

Kaaklijn
Voor de behandeling wordt eerst goed naar de vorm van uw gezicht gekeken en naar de plaatsen waar het volumeverlies het meest uitgesproken is. Er worden foto’s gemaakt en welk resultaat u mag verwachten, mogelijke risico’s en nazorg worden besproken. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten en bestaat uit een aantal injecties waar geen verdoving voor nodig is aan beide zijden van het gezicht. Na afloop wordt het behandelde gebied gemasseerd.

Natuurlijk resultaat

Veel mensen  associëren een filler hyaluronzuurbehandeling met een opgespoten, kunstmatig, niet natuurlijk uitziend uiterlijk, maar door de filler op de juiste plekken aan te brengen en niet teveel filler te gebruiken en goed te kijken wat bij u past gaat Kliniek de Medici altijd voor een heel mooi natuurlijk resultaat.  “Less is more” is mijn stelregel, en “oog voor natural beauty”.

Na de behandeling

Het eerste resultaat van de behandeling is al direct zichtbaar. Echter het hyaluronzuur heeft tijd nodig om zich goed in het omliggende weefsel te nestelen. Het resultaat wordt dus gedurende 10-12 weken alleen maar mooier, omdat de aanmaak van nieuw collageen ook op gang komt. Na 2-4 weken van de behandeling komt u terug voor controle.

Soms ontstaat er een blauwe plek en/of zwelling die vanzelf weer verdwijnt. Om pigmentvlekken te vermijden raden wij u aan om de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Ga 24-48 uur na de behandeling niet intensief sporten en vermijd saunabezoek gedurende 1 week. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen maar voor de kaaklijn gebruiken we fillers die tot wel 18-24 maanden kunnen blijven zitten.

Prijs behandeling

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid hyaluronzuur die gebruikt wordt. Tijdens het intake gesprek wordt een duidelijk behandelplan en bijbehorend kostenplaatje voor u opgesteld.

Wilt u vrijblijvend advies en/of een afspraak maken, neem dan contact op via het telefoonnummer: 035 538 4941 of mail naar info@kliniekdemedici.nl

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Webshop