Ouderdomswratten

Ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae)

Ouderdomswratten (ook wel verrucae seborrhoicae genoemd) zijn goedaardige vormsels aan de huid, die heel vaak voorkomen, vooral bij oudere mensen (boven de 50 jaar). Op de leeftijd van 30 jaar heeft men er meestal al een paar. Hoe ouder men echter wordt, hoe meer er verschijnen. Bijna iedereen krijgt uiteindelijk te maken met ouderdomswratten.

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Ouderdomswratten kunnen verschillende vormen en kleuren hebben. Ze zien eruit alsof ze bovenop de huid liggen en makkelijk los te krabben zijn, maar zitten toch stevig vast op de huid. Ze kunnen centimeters groot worden. Soms zijn ze bruin of zwart gekleurd.

Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, uitgezonderd de handpalmen en voetzolen en de lippen. Maar er zijn wel bepaalde plaatsen waar ze het meest voorkomen, zoals de borst, de rug, het gelaat (vooral bij de slapen) en de nek. Soms is het er maar een of een paar, soms is het een hele groep bij elkaar of zit het hele lichaam onder met honderden ouderdomswratten.

Het is nog steeds een groot raadsel hoe ouderdomswratten ontstaan. Het is niet besmettelijk.

Wat zijn de vooruitzichten?

Ouderdomswratten gaan niet vanzelf weg. Ze kunnen groter worden, soms enkele centimeters groot. Ze kunnen ook heel dik worden, en zijn dan moeilijker te verwijderen. Ze kunnen gaan bloeden en gaan irriteren.

Hoe worden ouderdomswratten behandeld?

Omdat deze wratten goedaardig zijn, hoeven ze niet te worden verwijderd. Veel mensen willen ze toch graag weg hebben om cosmetische redenen, of omdat ze in de weg zitten (ze kunnen heel groot worden), of omdat ze steeds stuk gekrabd worden en dan bloeden.

Bij Kliniek De Medici kunt u de wratten laten verwijderen door middel van bevriezing. De wrat wordt hierbij kapotgevroren, sterft later af en valt van de huid. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en effectief. Er is geen verdoving nodig.

Kom met ons in contact

Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan in onze kliniek in Blaricum en wilt u een behandeling voor ouderdomswratten inplannen? Maak dan gerust een afspraak bij Kliniek De Medici. Onze specialisten helpen u graag. Bel naar het telefoonnummer 035-538 4941 of stuur een e-mail naar info@kliniekdemedici.nl.

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Webshop