De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG)

Schoonheid is een serieuze zaak.
Daarom moet er een professionele partij zijn die zich serieus inzet voor de kwaliteit van cosmetische behandelingen en voor een goede voorlichting.?Wij weten hoe belangrijk uiterlijk voor mensen kan zijn. Hoe enorm veel een kleine gezichtsaanpassing voor iemand kan betekenen. Hoeveel zelfvertrouwen een gladde, gezonde huid kan geven.

Cosmetische geneeskunde is dan ook een prachtig vak. Maar het is ook een vak met grote verantwoordelijkheden. Iedere behandeling moet heel zorgvuldig gebeuren. Door ervaren artsen, die precies weten waar ze mee bezig zijn. Zij moeten de nieuwste technieken volledig beheersen en perfect op de hoogte zijn van de laatste productontwikkelingen. Maar zij moeten ook sociaal vaardig zijn, zodat zij hun clinten kunnen helpen een verstandige keuze te maken. De NVCG ondersteunt deze artsen en biedt objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen.

Iedereen heeft recht op eerlijke, feitelijke informatie over cosmetische behandelingen. Over de mogelijkheden, de te verwachten resultaten en de risicos. De artsen van de NVCG hebben als doel zoveel mogelijk mensen in staat te stellen er mooier, jonger en gezonder uit te zien. Op een manier die bij hen past.

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor artsen die zich gespecialiseerd hebben in de met name niet-chirurgische aspecten van de cosmetische geneeskunde. Een artsenvereniging waarin veel kennis gebundeld is van diverse aspecten binnen de cosmetische geneeskunde zoals injectables, energy-based behandelingen (lasers, IPL, LED etc.) peelings, anti-aging etc.

De vereniging stelt zich ten doel de bevordering en borging van de kwaliteit en de emancipatie van de cosmetische geneeskunde te bewerkstelligen door het bevorderen van de kennis en vaardigheden in de cosmetische geneeskunde, het bevorderen van de opleiding en nascholing van degenen die werkzaam zijn in de cosmetische geneeskundige praktijk alsmede het behartigen van de maatschappelijke belangen van haar leden.

nvgc-banner
Webshop