Voorhoofdrimpels

Hoe ontstaan voorhoofdsrimpels?

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door het vaak optrekken van de wenkbrauwen. Dit doet u bijvoorbeeld als u verbaasd kijkt. Maar ook door ander gezichtsuitdrukkingen kunnen rimpels ontstaan, bijvoorbeeld wanneer u geconcentreerd nadenkt of verbaasd kijkt.

Voorhoofdsrimpels behandelen met botuline toxine

Voorhoofdsrimpels kunnen goed behandeld worden door gebruik te maken van botuline toxine (ook wel beter bekend als Botox®). Wanneer er sprake is van zeer diepe voorhoofdsrimpels kan een aanvullende behandeling met een filler nodig zijn. Dit laatste kan ook nodig zijn als de oorzaak van de voorhoofdsrimpels afname van onderhuids weefsel is. Daardoor kunnen de wenkbrauwen en oogleden naar beneden zakken, waardoor de wenkbrauwen voortdurend worden opgetrokken.

Wat bij u van toepassing is zal een cosmetisch arts uitvoerig bekijken tijdens een geheel vrijblijvend consult. Chantalle van de Pas neemt dan uitgebreid de tijd om uw wensen en verwachtingen te bespreken.

voorhoofdrimpels
Voorhoofdsrimpels voor en 2 weken na de behandeling met botuline toxine

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

De behandeling van voorhoofdsrimpels 

Bij een inspuiting met botuline toxine is een verdoving niet nodig. Zeer kleine hoeveelheden worden in de spier op het voorhoofd gespoten. Door het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis.

 

Na de behandeling

Na de behandeling voor het verminderen van voorhoofdrimpels, kan de huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. We raden aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden (dus niet gaan liggen of bukken). Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt. Ook is het verstandig om tot ongeveer twee uur na de inspuiting, de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk en wordt de werking optimaal.

filler

Effect van de behandeling

Een behandeling voor het verminderen van voorhoofdrimpels geeft geen napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na twee weken is dat optimaal. De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Kosten

Voorhoofdsrimpels (=1 zone) behandelen met botuline toxine (Bocouture) bedraagt € 150,00.

Hoofdpijn en migraine

Bij een aantal mensen lijkt de behandeling met botuline toxine ook een positief effect te hebben op hoofdpijnklachten en migraine. Deze klachten kunnen namelijk aanzienlijk minder worden.

Maak een afspraak

Heeft u nog vragen over onze kliniek voor huidverbetering of wilt u een afspraak maken voor het opvullen van uw voorhoofdrimpels met een botoxbehandeling? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 035-538 4941 of stuur een e-mail naar info@kliniekdemedici.nl.

Webshop