Botuline toxine

Indien u graag botox wilt gebruiken om de rimpels op uw voorhoofd weg te werken, is een botoxbehandeling bij onze kliniek in Blaricum een goede optie. Botuline toxine staat beter bekend onder de merknaam Botox®. Andere merken zijn bijvoorbeeld Bocouture en Azzalure. Met botuline toxine verminderen we rimpels als fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en liplijntjes.

Het eiwit botuline toxine wordt gemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. Het remt de prikkeloverdracht van de zenuwbanen naar de spieren waardoor de spieren minder goed kunnen samentrekken.

Hoe werkt een botoxbehandeling in onze praktijk in Blaricum?

Veel rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spieractiviteit. Denk aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Door plaatselijk een klein beetje botuline toxine te injecteren in de spier, ontspannen deze spieren zich en zijn de rimpels die zij veroorzaken minder zichtbaar. Vaak spant u uw spieren in uw gezicht onbewust aan. Dit kan een negatieve emotie zoals bijvoorbeeld een boze of droevige uitdrukking teweegbrengen, terwijl u zich helemaal niet zo voelt. Door injecties met botuline toxine ontspannen de spieren in uw gezicht zich zodat deze negatieve emoties weggenomen worden en uw gezicht er ontspannen uitziet.

Sinds de jaren 90 wordt botuline toxine voor cosmetische doeleinden gebruikt. Het middel wordt overigens al veel langer toegepast door neurologen en oogartsen om spastische spieren te verslappen. Tegenwoordig wordt botox vooral ingezet om rimpels op het voorhoofd weg te werken, zo ook in onze kliniek in Blaricum, nabij Laren.

Inhoud van de botoxbehandeling van onze specialist in Blaricum

Voor de botoxbehandeling krijgt u een consult bij ons in Blaricum. Hierin krijgt u alles uitvoerig uitgelegd. De behandeling bestaat uit een klein aantal injecties en wordt niet als pijnlijk ervaren. Verdoving is niet nodig.

Het effect van botox in uw voorhoofd door onze professionals in Blaricum

Het effect van de behandeling treedt op 48 uur na de injectie. Na 2 weken is het effect optimaal en dit houdt 3-6 maanden aan. De behandeling zelf duurt een paar minuten, deze is veilig en geeft snel resultaat. Het kan niet alleen ingezet worden bij de bestrijding van huidverouderingsverschijnselen maar ook bij medische doeleinden. In Kliniek De Medici zijn daarom ook overmatig transpireren (hyperhidrosis), tandenknarsen (bruxisme) en hoofdpijnklachten hiermee te behandelen.

In onze professionele kliniek in Blaricum gebruiken wij voornamelijk botox bij rimpels op het voorhoofd. Verder wordt het vaak ingezet bij:

  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes of lachrimpels
  • Wenkbrauwlift
  • Gummy smile (zien van tandvlees bij lachen)
  • Tandenknarsen
  • Hyperhydrosis (overmatig transpireren oksels – handpalmen – voetzolen)
  • Hoofdpijn (migraine of spanningshoofdpijn)

Fronsrimpels voor de behandeling

14 dagen na de behandeling

Na de behandeling

Geadviseerd wordt de eerste twee uur niet te gaan liggen nadat de botox door onze specialisten in Blaricum in uw voorhoofd zijn geplaatst. Ook wordt geadviseerd direct na de behandeling niet te gaan sporten of het gebied te masseren.

Wel kunt u de behandelde spieren actief bewegen en veel aanspannen door bijvoorbeeld te fronsen, door de wenkbrauwen op te trekken of de ogen samen te knijpen. Hierdoor wordt het goed in de gewenste spier opgenomen.

Leer de risico’s en bijwerkingen kennen

De behandeling met botuline toxine bestaat al ruim 30 jaar zonder problemen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn plaatselijke roodheid en zwelling van de huid. Er is een kleine kans op blauwe plekken. De bijverschijnselen verdwijnen meestal binnen twee tot zeven dagen. Indien u vragen heeft over hoe wij de botoxbehandeling in onze kliniek in Blaricum uitvoeren, neem dan gerust contact met ons op via 035-538 4941 of stuur een e-mail naar info@kliniekdemedici.nl.