Neus-lippenplooi

Neus-lippenplooi

Wat kijk je bezorgd! Wat zie je er moe en oud uit… De neus-lippenplooi is de plooi (lijn) die begint aan weerszijden van de neus en loopt van de neusvleugel naar de mondhoek. Deze plooi heeft iedereen en bestaat zelfs al vanaf de geboorte. Echter met het stijgen van de leeftijd kan deze neus-lippenplooi dieper worden, wat een vermoeide of zelfs bezorgde uitdrukking kan geven. Veel mensen ervaren het dieper worden van deze lijn als vervelend.

neus-lippenplooi

Hoe ontstaat de neus-lippenplooi?

Tussen de neus-lippenplooi en het jukbeen liggen in de wangen een aantal vetkussentjes in afgesloten ruimtes (de zogenaamde vetcompartimenten).
Deze vetkussentjes geven structuur in het gezicht en ondersteuning aan de huid. Met het ouder worden verlies je volume in dit onderhuidse vetweefsel en zakken deze vetkussentjes tevens wat naar beneden. Als er dan ook nog sprake is van elasticiteitsverlies van de huid, krijg je een versterkte neus-lippenplooi.

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

neus-lippenplooi

Behandeling

Verscherping van de neus-lippenplooi ontstaat grotendeels door volumeverlies. Niet alleen het volumeverlies in de plooi, maar ook het volumeverlies op het jukbeen kunnen hieraan bijdragen. De behandeling van neus-lippenplooi kan bestaan uit het opvullen van de plooi met filler maar ook het herstellen van het volume op het jukbeen. De behandeling van het jukbeen kan de wangen een stukje “liften”, waardoor de neus-lippenplooi ook zachter wordt. Na behandeling met filler verzacht de neus-lippenplooi zich dan direct.

Wat voor u de beste behandeling is en mogelijkheden zijn zal door de cosmetisch arts besproken worden tijdens een gratis intakegesprek. Net als ieder gezicht, is namelijk geen behandeling hetzelfde.

Na de behandeling

Het eerste resultaat van de behandeling is al direct zichtbaar. Echter het hyaluronzuur heeft tijd nodig om zich goed in het omliggende weefsel te nestelen. Het resultaat wordt alleen maar mooier, omdat de aanmaak van nieuw collageen ook op gang komt. Twee weken na de behandeling komt u terug voor controle.

Soms ontstaat er na de behandeling een blauwe plek en/of een zwelling die vanzelf weer verdwijnt. Om pigmentvlekken te voorkomen raden wij u aan om de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden.

Het hyaluronzuur wordt langzaam afgebroken. Gemiddeld heeft u 9-12 maanden plezier van de behandeling. Echter ieder lichaam reageert anders dus er zijn grote individuele verschillen.

Foto’s vóór en na

Natuurlijk resultaat

Net als ieder gezicht, is geen behandeling hetzelfde, Kliniek De Medici gaat altijd voor een natuurlijk resultaat. “Less is more”!

Prijzen

De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt. De behandeling van de neus-lippenplooi zal doorgaans bestaan uit één á twee behandelingen met 1 ml (vanaf 350 euro). Tijdens het intakegesprek wordt een duidelijk behandelplan en bijbehorend kostenplaatje voor u opgesteld. Alle prijzen zijn inclusief verdoving of verdovende crème.

Wilt u vrijblijvend advies over uw lippen en/of een afspraak maken, neem dan contact op via info@kliniekdemedici.nl of bel 035 538 4941

Webshop