Behandelingen algemeen

Behandelingen Algemeen

Naarmate we ouder worden, verslapt de huid (verliest de huid elasticiteit), vermindert het botvolume omdat er sprake is van botresorptie (botverlies) en vindt er een afname of verschuiving plaats van het onderhuidse vetweefsel. Door externe factoren zoals de zon, roken, slechte voeding en bijvoorbeeld vervuiling kan de huid nog extra verslechteren. Hierdoor ontstaan rimpels en plooien.

Met het verstrijken van de jaren kunt u het gevoel krijgen dat uw gezicht niet meer past bij hoe u zich van binnen voelt. De esthetische geneeskunde (=cosmetische geneeskunde) is het medische domein dat zich richt op deze veroudering en op het uiterlijk welbevinden. Behandelingen die binnen de esthetische geneeskunde in Kliniek De Medici hiervoor worden gebruikt zijn de injectables (botuline toxine, filler en profhilo) en de medische en cosmetische behandelingen van dr. Zein Obagi (dermatoloog uit de VS). Deze behandelingen leggen we u het liefst uitgebreid uit tijdens een consult zodat de informatie precies past bij uw wensen en verwachtingen.

“Voor behandelingen met injectables heb ik de opvatting: less is more, oog voor natural beauty en waar subtiliteit een verschil maakt.”

drs. Chantalle van de Pas
Cosmetisch arts

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Fillers & Botuline Toxine

Fillers en Botuline toxine verzachten rimpels, zij kunnen uw huid zeer natuurlijk herstellen. Met fillers kunnen we fijne lijntjes of diepe rimpels opvullen, maar ook meer volume geven daar waar dat de gezichtscontouren ten goede komt. Denk aan de slapen, holle wangen maar ook aan de kin of jukbeenderen. Botuline toxine zorgt voor meer ontspanning in uw gezicht, doordat de actieve spieren die rimpels veroorzaken tijdelijk geen werking hebben. Hierdoor komt de huid tot rust en worden de rimpels zachter. Uw gezicht ziet er uitgeruster uit.

filler

Less is More

Voor behandelingen met injectables heb ik de opvatting: less is more, oog voor natural beauty en waar subtiliteit een verschil maakt; samen met de patient bekijken hoe we op elke leeftijd zoveel mogelijk zelfvertrouwen en natuurlijk schoonheid kunnen uitstralen. Daarbij geloof ik niet in gladde, emotieloze gezichten maar in het behouden van de gezichtsuitdrukking. Negatieve emoties teweeggebracht door bv fronsrimpels (wat kijk je boos) of wallen (er niet uitgeslapen uitzien) of neuslippenplooi (wat kijk je droevig) kunnen door middel van injectables (fillers en botuline toxine) verbeterd worden.

Medische Aspecten

Heel graag wil ik ook de medische aspecten van de injectables benadrukken. Botuline toxine gebruiken we niet alleen voor cosmetische toepassingen maar ook voor therapeutische toepassingen.

  • bruxisme (tandenknarsen)
  • hyperhidrosis (overmatig zweten)
  • hoofdpijnklachten (migraine, spanningshoofdpijn).

Dr. Zein Obagi

Het merk Obagi biedt een lijn van medische producten (genaamd ZO-Medical) voor huidverbetering en huidverjonging voor verschillende typen huidaandoeningen

Peelings

Onze peelings geven uw huid een echte boost. Ideaal als u uw huid een oppepper wil geven. Ze zijn perfect te combineren met de producten van ZO Medical en ZO Skin Health.

neus-lippenplooi-voor-en-na

Botuline Toxine

Fronsrimpels

“Kijk eens niet zo boos!” of  “wat kijkt u streng!” – als u dit vaak te horen krijgt, is negen van de tien keer uw fronsrimpel de oorzaak. Een diepe groef tussen uw wenkbrauwen geeft namelijk dit boze, strenge uiterlijk. Dit kan vervelend zijn als u zich helemaal niet zo voelt of als anderen opmerkingen daarover maken. Om die reden is het verminderen van fronsrimpels met behulp van botox een uitkomst.

Lees verder

Kraaienpootjes

Zit u eraan te denken om uw kraaienpootjes te verminderen met botox? Natuurlijk zijn deze lachrimpels die eruit zien als de pootjes van een kraai heel charmant, maar wanneer ze te diep of te lang worden, kunnen deze rimpels als zeer storend worden ervaren.

Lees verder

Voorhoofdrimpels

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door het vaak optrekken van de wenkbrauwen. Dit doet u bijvoorbeeld als u verbaasd kijkt. Maar ook door ander gezichtsuitdrukkingen kunnen rimpels ontstaan, bijvoorbeeld wanneer u geconcentreerd nadenkt of verbaasd kijkt.

Lees verder

Fillers

Kaaklijn

Heeft u de laatste jaren een slappe kaaklijn gekregen en lijkt het alsof uw wangen wat zijn gaan hangen (dit noemen ze ook wel de zogenaamde“hamsterwangen”), dan kan een hyaluronzuur behandeling een mooie oplossing zijn. Zowel de verslapte huid als de contouren van de kaak die met de tijd zijn veranderd, kunnen hiermee worden verbeterd, resulterend in een mooie, jongere, natuurlijke uitstraling.

Lees verder

Rimpels

Huidverbetering is nu niet meer alleen mogelijk voor uw gezicht, maar bij uw handen, decolleté en hals is het mogelijk om rimpels te laten weghalen en behandelen. Hoe belangrijk is het om deze gebieden niet te vergeten. Het zijn namelijk juist onze handen, decolleté en hals die vaak onze werkelijke leeftijd verraden!

Lees verder

Lippen

De vorm van de lippen zijn medebepalend voor hoe aantrekkelijk een persoon eruit ziet. Vooral bij vrouwen worden volle, duidelijk gedefinieerde lippen als een teken van jeugdigheid en schoonheid gezien. Kliniek De Medici helpt u daarom graag over mooie lippen te beschikken. Wanneer komt u langs voor een persoonlijk gesprek?

Lees verder

Neus-lippenplooi

Wat kijk je bezorgd! Wat zie je er moe en oud uit… De neus-lippenplooi is de plooi (lijn) die begint aan weerszijden van de neus en loopt van de neusvleugel naar de mondhoek. Deze plooi heeft iedereen en bestaat zelfs al vanaf de geboorte. Echter met het stijgen van de leeftijd kan deze neus-lippenplooi dieper worden, wat een vermoeide of zelfs bezorgde uitdrukking kan geven. Veel mensen ervaren het dieper worden van deze lijn als vervelend.

Lees verder

Jukbeen

Kliniek De Medici is hét geschikte adres bij uitstek als u fillers wilt laten plaatsen op uw jukbeenderen bij een professional in Blaricum in ’t Gooi, nabij Laren en Bussum. Heeft u weinig volume op het jukbeen? Dankzij onze persoonlijke aanpak krijgt u een passende behandeling en beschikt u snel over een jongere en frissere huid!

Lees verder

Marionetlijnen

De plooien die vanuit de mondhoeken naar de kaaklijn lopen noemen we marionetlijnen. Als deze erg diep zijn lijkt het net alsof je mondhoeken hangen. Deze lijnen geven vaak een sombere, ontevreden uitstraling. Terwijl jij je misschien helemaal niet zo voelt. De marionetlijnen zijn een vervelend gevolg van het ouder worden.

Lees verder

Webshop