Behandelingen

Naarmate we ouder worden, verslapt de huid (verliest de huid elasticiteit), vermindert het botvolume omdat er sprake is van botresorptie (botverlies) en vindt er een afname of verschuiving plaats van het onderhuidse vetweefsel. Door externe factoren zoals de zon, roken, slechte voeding en bijvoorbeeld vervuiling kan de huid nog extra verslechteren. Hierdoor ontstaan rimpels en plooien.

Met het verstrijken van de jaren kunt u het gevoel krijgen dat uw gezicht niet meer past bij hoe u zich van binnen voelt. De esthetische geneeskunde (=cosmetische geneeskunde) is het medische domein dat zich richt op deze veroudering en op het uiterlijk welbevinden. Behandelingen die binnen de esthetische geneeskunde in Kliniek De Medici hiervoor worden gebruikt zijn de injectables (botuline toxine, filler en profhilo) en de medische en cosmetische behandelingen van dr. Zein Obagi (dermatoloog uit de VS). Deze behandelingen leggen we u het liefst uitgebreid uit tijdens een consult zodat de informatie precies past bij uw wensen en verwachtingen.

“Voor behandelingen met injectables heb ik de opvatting: less is more, oog voor natural beauty en waar subtiliteit een verschil maakt.” drs. Chantalle van de Pas

Cosmetisch arts

Fillers & Botuline Toxine

Fillers en Botuline toxine verzachten rimpels, zij kunnen uw huid zeer natuurlijk herstellen. Met fillers kunnen we fijne lijntjes of diepe rimpels opvullen, maar ook meer volume geven daar waar dat de gezichtscontouren ten goede komt. Denk aan de slapen, holle wangen maar ook aan de kin of jukbeenderen. Botuline toxine zorgt voor meer ontspanning in uw gezicht, doordat de actieve spieren die rimpels veroorzaken tijdelijk geen werking hebben. Hierdoor komt de huid tot rust en worden de rimpels zachter. Uw gezicht ziet er uitgeruster uit.

Less is More

Voor behandelingen met injectables heb ik de opvatting: less is more, oog voor natural beauty en waar subtiliteit een verschil maakt; samen met de patient bekijken hoe we op elke leeftijd zoveel mogelijk zelfvertrouwen en natuurlijk schoonheid kunnen uitstralen. Daarbij geloof ik niet in gladde, emotieloze gezichten maar in het behouden van de gezichtsuitdrukking. Negatieve emoties teweeggebracht door bv fronsrimpels (wat kijk je boos) of wallen (er niet uitgeslapen uitzien) of neuslippenplooi (wat kijk je droevig) kunnen door middel van injectables (fillers en botuline toxine) verbeterd worden.

Medische Aspecten

Heel graag wil ik ook de medische aspecten van de injectables benadrukken. Botuline toxine gebruiken we niet alleen voor cosmetische toepassingen maar ook voor therapeutische toepassingen.

Zo gebruiken we het onder meer ook bij:

  • bruxisme (tandenknarsen)
  • hyperhidrosis (overmatig zweten)
  • hoofdpijnklachten (migraine, spanningshoofdpijn).

Lees meer over onze behandelingen:

Botuline toxine

Sinds de jaren 90 wordt Botuline toxine  voor cosmetische doeleinden gebruikt. Het middel wordt overigens al veel langer toegepast door neurologen en oogartsen om spastische spieren te verslappen.

Lees Verder

Dr. Zein Obagi

Het merk Obagi biedt een lijn van medische producten (genaamd ZO-Medical) voor huidverbetering en huidverjonging voor verschillende typen huidaandoeningen

Lees Verder

Fillers

Veel hydraterende producten bevatten hyaluronzuur, maar alleen met fillers die  hyaluronzuur bevatten, kan het hyaluronzuur diep in de huid worden aangevuld.

Lees Verder

Peelings

Onze peelings geven uw huid een echte boost. Ideaal als u uw huid een oppepper wil geven. Ze zijn perfect te combineren met de producten van ZO Medical en ZO Skin Health.

Lees Verder