De lippen – een blikvanger in het gezicht

De vorm van de lippen zijn medebepalend voor hoe aantrekkelijk een persoon eruit ziet. Vooral bij vrouwen worden volle, duidelijk gedefinieerde lippen als een teken van jeudigheid en schoonheid gezien. 

Waarom behandelen?

Sommige mensen hebben van nature smalle lippen. Naarmate we ouder worden, worden de lippen helaas ook minder vol, verliest het contouren, kan er rimpelvorming rond de mond en kunnen er afhangende mondhoeken ontstaan. Gelukkig kunnen we de lippen behandelen en het volume aanpassen. Op een natuurlijke manier kan ook de vorm of de verhouding worden aangepast. 

Een richtlijn voor lipverbetering

Lipverbetering met hyaluronzuurfillers behoren tot de meest gevraagde behandelingen in esthetische klinieken. Voor een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat dient er rekening te worden gehouden met: de gezichtsverhoudingen, anatomie van de lippen en de onderste gezichtshelft van de patient.

Kleine lippen die eigenlijk nooit echt groot zijn geweest, verbeteren we door de filler voornamelijk in de lipcontour (vermillion border) te plaatsen en een beetje in de body van de lip (het lippenrood).

Lippen die door veroudering kleiner zijn geworden met liplijntjes (“rokerslijntjes”) behandelen we door het volume juist meer in de body van de lip te plaatsen (lippenrood) en de omliggende structuren te verstevigen. Veroudering van de lippen gaat namelijk ook gepaard met volumeverlies van de kinregio en de neus-lippenplooi. 

De belangrijkste feiten over lipveroudering

Wat gebeurt er allemaal bij veroudering van de lippen:

  • Het lipvolume vermindert doordat er minder support van tanden en bot is. Bij veroudering vindt er namelijk botafbraak plaats. Ook is het lipvolume minder doordat er minder vet is en de spieren kleiner worden.
  • De lippenhuid wordt dunner.
  • De lipcontour wordt langer, dikker en breder.
  • De filtrum-kolommen worden slapper en de cupidoboog wordt platter.
  • Er ontstaan rimpels rond de lippen.
  • De lippen worden platter en de mondhoeken zakken.
  • De bovenlip wordt langer en er is verminderde projectie.

`  

De behandeling

De behandeling (zonder consult) duurt zo’n 15 minuten en bestaat uit enkele prikjes waarbij het volumetekort wordt opgevuld. De huid wordt, wanneer u dit wenst, plaatselijk verdoofd. De hersteltijd is kort en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur in de lippen wordt na 9 maanden langzaam afgebroken.

Voor en na foto

Natuurlijk resultaat

Net als ieder gezicht, is geen behandeling hetzelfde, Kliniek De Medici gaat altijd voor een natuurlijk resultaat. “Less is more”!

Prijzen

Prijzen zijn vanaf 325 euro. De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal dat gebruikt wordt. De behandeling van het lipvolume zal doorgaans bestaan uit een behandeling met 1 ml. Tijdens het intakegesprek wordt een duidelijk behandelplan en bijbehorend kostenplaatje voor u opgesteld. Alle prijzen zijn inclusief verdoving of verdovende crème.

Wilt u vrijblijvend advies over uw lippen en/of een afspraak maken, neem dan contact op via info@kliniekdemedici.nl of bel 035 538 4941