Botuline toxine (botox)

Botoxbehandeling in Blaricum

Wilt u graag de rimpels verminderen van frons, kraaienpootjes, voorhoofd en rokerslijntjes, dan is een botoxbehandeling bij onze kliniek in Blaricum een goede optie.

Botuline toxine staat beter bekend onder de merknaam Botox®. Andere merken zijn bijvoorbeeld Bocouture en Azzalure. Met botuline toxine verminderen we rimpels als fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en rokerslijntjes. Het eiwit botuline toxine wordt gemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. Het remt de prikkeloverdracht van de zenuwbanen naar de spieren waardoor de spieren minder goed kunnen samentrekken.

Eerste consult is geheel gratis en vrijblijvendGeheel anoniem u laten voorlichten en/of behandelen Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

fronsrimpels_voor

Fronsrimpels voor de behandeling

fronsrimpels_na

14 dagen na de behandeling

Hoe werkt een botoxbehandeling in onze praktijk in Blaricum?

Veel rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spieractiviteit. Denk aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Door plaatselijk een klein beetje botuline toxine te injecteren in de spier, ontspannen deze spieren zich en zijn de rimpels die zij veroorzaken minder zichtbaar. Vaak spant u uw spieren in uw gezicht onbewust aan. Dit kan een negatieve emotie zoals bijvoorbeeld een boze of droevige uitdrukking teweegbrengen, terwijl u zich helemaal niet zo voelt. Door injecties met botuline toxine ontspannen de spieren in uw gezicht zich zodat deze negatieve emoties weggenomen worden en uw gezicht er ontspannen uitziet. Sinds de jaren 90 wordt botuline toxine voor cosmetische doeleinden gebruikt. Het middel wordt overigens al veel langer toegepast door neurologen en oogartsen om spastische spieren te verslappen. Tegenwoordig wordt botox vooral ingezet om rimpels op het voorhoofd weg te werken, zo ook in onze kliniek in Blaricum in ’t Gooi, nabij Laren en Bussum.

Inhoud van de botoxbehandeling van onze specialist in Blaricum

Voor de botoxbehandeling krijgt u een consult van onze arts in Blaricum. Hierin krijgt u alles uitvoerig uitgelegd. De behandeling bestaat uit een klein aantal injecties en wordt niet als pijnlijk ervaren. Verdoving is niet nodig.

Het effect van botox

Het effect van de behandeling treedt op 48 uur na de injectie. Na 2 weken is het effect optimaal en dit houdt 3-6 maanden aan. De behandeling zelf duurt een paar minuten, deze is veilig en geeft snel resultaat. Het kan niet alleen ingezet worden bij de bestrijding van huidverouderingsverschijnselen maar ook bij medische doeleinden. In Kliniek De Medici zijn daarom ook overmatig transpireren (hyperhidrosis), tandenknarsen (bruxisme) en hoofdpijnklachten hiermee te behandelen.

In onze professionele kliniek in Blaricum gebruiken wij botox bij onder andere rimpels op het voorhoofd. Verder wordt het vaak ingezet bij:

  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes of lachrimpels
  • Wenkbrauwlift
  • Gummy smile (zien van tandvlees bij lachen)
  • Tandenknarsen
  • Hyperhydrosis (overmatig transpireren oksels – handpalmen – voetzolen)
  • Hoofdpijn (migraine of spanningshoofdpijn)

Na de behandeling

Geadviseerd wordt dat u 2 uur na de botoxbehandeling niet gaat liggen. Ook direct na de behandeling niet gaan sporten, een sauna of solarium bezoeken. U mag het behandelde gebied niet masseren. Verder is het raadzaam om de eerste uren geen make-up aan te brengen op het behandelde gebied. Wel kunt u de behandelde spieren actief bewegen en veel aanspannen door bijvoorbeeld te fronsen, door de wenkbrauwen op te trekken of de ogen samen te knijpen. Hierdoor wordt het goed in de gewenste spier opgenomen.

Benieuwd wat we voor uw huid kunnen betekenen?

Maak direct geheel vrijblijvend een afspraak

Maak uw afspraak

filler

Leer de risico’s en bijwerkingen kennen

De behandeling met botuline toxine bestaat al ruim 30 jaar zonder problemen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn plaatselijke roodheid en zwelling van de huid. Er is een kleine kans op blauwe plekken. De bijverschijnselen verdwijnen meestal binnen twee tot zeven dagen. Indien u vragen heeft over hoe wij de botoxbehandeling in onze kliniek in Blaricum uitvoeren, neem dan gerust contact met ons op via 035-538 4941of stuur een e-mail naar info@kliniekdemedici.nl.

Webshop