De naam ‘Kliniek De Medici’

De naam ‘Kliniek De Medici’

De dermatologie heeft mij altijd erg geinteresseerd en ook geinspireerd in mijn liefhebberij voor de schilderkunst. De kunst van het kijken naar de huid is ontzettend belangrijk in het kunnen maken van diagnoses binnen de dermatologie. De kunst van het kijken is ook heel belangrijk bij het schilderen van gezichten en lichamen. De kunst van het kijken helpt mij tevens om mijn vak (cosmetisch arts) goed uit te kunnen oefenen. Ieder gezicht is namelijk uniek en verdient de beste maar niet altijd eenzelfde behandeling. Daar moet tijd en aandacht aan besteed worden.

dermatologie-boek

Op voorblad van Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie & Venereologie

Medicus betekent arts in het latijn. Het geslacht “De Medici” was in de dertiende eeuw een invloedrijke familie. Het bijzondere was echter dat een tak van deze familie ook zorgde voor de bescherming van kunst. In deze naam “De Medici”, waarin ik de combinatie vind van arts, dermatologie, cosmetiek, kunst van het kijken en schilderkunst zie ik mezelf terug.

Ik probeerde uit te beelden dat de menselijke huid, meer is dan alleen een zichtbaar omhulsel dat beschermt tegen de buitenwereld. De huid is ook een spiegel van gevoelens, zowel van welbevinden als van verdriet. Het idee komt uit boek: “Omtrent de huid” van Joost en Van Everdingen

De Kliniek

De medisch cosmetische Kliniek De Medici is gevestigd in de bosrijke omgeving van Blaricum. Op de lokatie Matthijssenhoutweg 45A parkeert u voor de deur. In dit modern maar warm, sfeervol rietgedekt pand kunt u geheel anoniem u laten voorlichten en/of behandelen. Voor u wordt alle tijd genomen. U kunt in alle vertrouwen al uw vragen stellen en uw eventuele twijfels bespreken. Een eerste consult is geheel gratis en vrijblijvend. Besluit u tot een cosmetische of medische behandeling, dan bent u verzekerd van een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Wilt u meer weten over onze behandelingen of producten? Neem dan contact met ons op.

Webshop