Fronsrimpels

Fronsrimpels verminderen met botox

“Kijk eens niet zo boos!” of  “wat kijkt u streng!” – als u dit vaak te horen krijgt, is negen van de tien keer uw fronsrimpel de oorzaak. Een diepe groef tussen uw wenkbrauwen geeft namelijk dit boze, strenge uiterlijk. Dit kan vervelend zijn als u zich helemaal niet zo voelt of als anderen opmerkingen daarover maken. Om die reden is het verminderen van fronsrimpels met behulp van botox een uitkomst.

 

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Fronsrimpels verminderen met behulp van botuline toxine (botox)

Fronsrimpels zijn meestal erfelijk; vaak zien we dat één van de ouders het ook heeft. Ze ontstaan wanneer u de spieren tussen de wenkbrauwen aanspant. Een relatief eenvoudige behandeling van fronsrimpels bij ons in Blaricum is met botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) en uw boze blik verdwijnt als sneeuw voor de zon. Al na een paar dagen is het verschil zichtbaar: u ziet er zachter, vriendelijker en vrolijker uit. Uw ogen staan meer open. Wanneer er sprake is van zeer diepe fronsrimpels en deze wilt verminderen, kan een aanvullende behandeling met een filler nodig zijn.

Wat bij u van toepassing is, zal een cosmetisch arts uitvoerig bekijken tijdens een geheel vrijblijvend consult. Chantalle van de Pas neemt dan uitgebreid de tijd om uw wensen en verwachtingen te bespreken.

fronsrimpels_voor
Fronsrimpels voor de behandeling
fronsrimpels_na
14 dagen na behandeling

Behandeling van fronsrimpels 

Bij een inspuiting met botuline toxine is een verdoving niet nodig. Zeer kleine hoeveelheden worden in de spiertjes tussen de wenkbrauwen gespoten. Door het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis.

Na de behandeling

Kan de huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. Wel raden wij aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden (dus niet gaan liggen of bukken). Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine (botox) zich zo goed mogelijk en wordt de werking optimaal voor het verminderen van fronsrimpels.

Het effect van de behandeling

Een behandeling voor het verminderen van fronsrimpels geeft geen napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na twee weken is dat optimaal. De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Kosten voor het verminderen van fronsrimpels met botox

Fronsrimpels (=1 zone) verminderen met botuline toxine (Botox®/ Bocouture) bedraagt € 150,00.

Hoofdpijn en Migraine

Bij een aantal mensen lijkt de behandeling met botuline toxine ook een positief effect te hebben op hoofdpijnklachten en migraine. Deze klachten kunnen namelijk aanzienlijk minder worden.

Stel uw vragen aan ons

Heeft u nog vragen over het verminderen van fronsrimpels met botox? Of wilt u een afspraak maken voor een behandeling met Botox nabij Hilversum? Neem dan eenvoudig contact met ons op door te bellen naar 035-538 4941. Stuur een e-mail naar info@kliniekdemedici.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

filler

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Webshop