Kraaienpootjes verminderen met botox

Kraaienpootjes verminderen met botox

Zit u eraan te denken om uw kraaienpootjes te verminderen met botox? Natuurlijk zijn deze lachrimpels die eruit zien als de pootjes van een kraai heel charmant, maar wanneer ze te diep of te lang worden, kunnen deze rimpels als zeer storend worden ervaren.

Hoe ontstaan kraaienpootjes en wanneer kiest u voor botox?

Niet alleen lachen, maar ook knijpen met uw ogen omdat u bijvoorbeeld geen zonnebril draagt, werkt kraaienpootjes in de hand. Zon en roken doen daar nog een schepje bovenop. Doordat de elasticiteit van de huid afneemt en het onderhuids volume steeds minder wordt, nemen de kraaienpootjes toe in diepte en hoeveelheid. Het verminderen van deze diepe kraaienpootjes doet u aan de hand van botox.

kraaienpootjes
Kraaienpootjes voor en na de behandeling

Heeft u vragen over een behandeling? Kom eens langs in de kliniek

Neem contact op

Kraaienpootjes verminderen met botuline toxine

Met botuline toxine (Botox®) zijn die rimpels prima te verhelpen. Na zo een behandeling kunt u weer zorgeloos lachen! Doordat de spier rond het oog wordt ontspannen, kunt u de lachrimpels verminderen en worden ze minder diep. De huid wordt gladder en de ogen staan meer open. Ook de lachrimpels onder de ogen en wangen vervagen. Wanneer er sprake is van zeer diepe kraaienpootjes, kan een aanvullende behandeling met een filler nodig zijn. Wat bij u van toepassing is zal een cosmetisch arts uitvoerig bekijken tijdens een geheel vrijblijvend consult. Chantalle van de Pas neemt dan uitgebreid de tijd om uw wensen en verwachtingen te bespreken.

Behandeling van kraaienpootjes

Bij een inspuiting met botuline toxine is een verdoving niet nodig. Zeer kleine hoeveelheden worden in de spiertjes tussen de wenkbrauwen gespoten. Door het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling met botox om uw kraaienpootjes te verminderen, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis. Botuline toxine werkt ongeveer drie tot zes maanden, maar naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het middel langer effectief.

Na de behandeling

Kan de huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. Wel raden wij aan om meteen na de inspuiting van botox om uw kraaienpootjes te verminderen, zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden (dus niet gaan liggen of bukken). Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt. Ook is het verstandig om tot ongeveer twee uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk en wordt de werking optimaal.

Een behandeling geeft geen napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na twee weken is dat optimaal. De botuline toxine is na drie tot zes maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Kosten

Behandeling fronsrimpels (=1 zone) met botuline toxine bedraagt € 150,00.

Hoofdpijn en Migraine

Bij een aantal mensen lijkt de behandeling met botuline toxine ook een positief effect te hebben op hoofdpijnklachten en migraine. Deze klachten kunnen namelijk aanzienlijk minder worden.

Neem contact met ons op en stel uw vragen

Zou u graag meer informatie willen ontvangen over een behandeling met botox om kraaienpootjes te verminderen? Maak direct een vrijblijvende afspraak en we vertellen u graag meer. Neem hiervoor eenvoudig contact met ons op door te bellen naar 035-538 4941 of stuur een e-mail naar info@kliniekdemedici.nl.

Webshop