FILLERS

Fillers bestaan uit hyaluronzuur en zijn geschikt voor het natuurlijk opvullen van rimpels, het verstevigen of vergroten van de lippen en het aanvullen van volumeverlies.

Hoe veroudert de huid?

Naarmate we ouder worden, verslapt de huid (verliest de huid elasticiteit), vermindert het botvolume omdat er sprake is van botresorptie (botverlies) en vindt er een afname of verschuiving plaats van het onderhuidse vetweefsel. Door externe factoren zoals de zon, roken, slechte voeding en bijvoorbeeld vervuiling kan de huid nog extra verslechteren. Hierdoor ontstaan rimpels en plooien.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een van de bouwstenen van het lichaam. Het komt niet alleen voor in de huid,  maar ook in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. Hyaluronzuur is een natuurlijke vorm van suiker. De jonge huid wordt voortdurend van binnenuit gehydrateerd (houdt vocht vast) met hyaluronzuur, en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Zo blijft de huid er fris en jeugdig uitzien. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. De huid wordt daardoor droger en het volume vermindert.

Fillers en hyaluronzuur

Veel hydraterende producten bevatten hyaluronzuur, maar alleen met injecties van fillers die zelf hyaluronzuur bevatten, kan het hyaluronzuur diep in de huid worden aangevuld. Hyaluronzuur fillers worden gebruikt voor het opvullen van fijne lijntjes of diepe rimpels, voor het opvullen van het volume van het gezicht (bv holle wangen) en/of de lippen. Ook kunnen fillers gebruikt worden bij volumeverlies van de handen. Wij gebruiken Juvederm en Belotero als fillers. Welke filler en welke hoeveelheid we gebruiken is afhankelijk van de plek die wordt behandeld en de wensen van de cliёnt.

Veilige hyaluronzuurfillers

In Kliniek De Medici gebruiken we uitsluitend biologisch afbreekbare (niet permanente) fillers van niet-dierlijke oorsprong van de hoogste kwaliteit. Deze fillers worden op termijn door het lichaam afgebroken en zijn veilig en effectief. Ze zijn uitvoerig getest in klinische onderzoeken. Afhankelijk van de behandeling en het product kunnen de resultaten wel tot 18 maanden aanhouden. Deze fillers bevatten lidocaine, een verdovende stof die de behandeling aangenamer en nagenoeg pijnloos maakt. Na de behandeling kunt u uw bezigheden meteen hervatten.

Behandeling met hyaluronzuur


Er vindt altijd eerst een gratis vrijblijvend consult plaats voor de behandeling.

De filler wordt met een aantal prikjes geïnjecteerd. De huid wordt daarbij gestimuleerd om meer vocht vast te houden. Dat resulteert in een zachtere en frissere uitstraling. Rimpels vervagen en het volume in het gezicht wordt hersteld.

Hyaluronzuur wordt gebruikt bij:

  • Neuslippenplooi
  • Marionetlijnen/ afhangende mondhoeken
  • Rimpeltjes bovenlip/ rokerslijntjes
  • Lipvolume
  • Volumeherstel oorlellen
  • Littekens

Risico’s en bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn plaatselijke roodheid en zwelling van de huid. Er is een kleine kans op blauwe plekken. De bijverschijnselen verdwijnen meestal binnen 2 tot 7 dagen.

Vragen

Indien u vragen heeft over onze filler behandelingen, neem dan gerust geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op, of stuur een e-mail.

Foto’s voor en na filler behandeling neuslippenplooi