Fronsrimpels

“Kijk eens niet zo boos!” of  “wat kijk je streng!”Als je dit vaak te horen krijgt, is negen van de tien keer je fronsrimpel de oorzaak. Een diepe groef tussen je wenkbrauwen geeft namelijk dit boze, strenge uiterlijk. Dit kan vervelend zijn als je je helemaal niet zo voelt of als anderen opmerkingen daarover maken.

Hoe ontstaan fronsrimpels?

Fronsrimpels zijn vaak erfelijk; vaak zien we dat één van de ouders het ook heeft. Ze ontstaan wanneer je de spieren tussen de wenkbrauwen aanspant.

Fronsrimpels en botuline toxine

Eén relatief eenvoudige behandeling met botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) en je boze blik verdwijnt als sneeuw voor de zon. Al na een paar dagen is het verschil zichtbaar: je ziet er zachter, vriendelijker en vrolijker uit. Je ogen staan meer open. Wanneer er sprake is van zeer diepe fronsrimpels, kan een aanvullende behandeling met een filler nodig zijn.

Wat bij u van toepassing is zal een cosmetisch arts uitvoerig bekijken tijdens een geheel vrijblijvend consult. Chantalle van de Pas neemt dan uitgebreid de tijd om uw wensen en verwachtingen te bespreken.

Behandeling van fronsrimpels

Bij een inspuiting met botuline toxine is een verdoving niet nodig. Zeer kleine hoeveelheden worden in de spiertjes tussen de wenkbrauwen gespoten. Door het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis.

Na de behandeling

Kan de huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg.

Wel raden wij aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden (dus niet gaan liggen of bukken). Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk en wordt de werking optimaal.

Effect van de behandeling

Een behandeling geeft geen napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na twee weken is dat optimaal. De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Kosten

Fronsrimpels (=1 zone) met botuline toxine (Botox®/ Bocouture)        150 euro

Hoofdpijn en Migraine

Bij een aantal mensen lijkt de behandeling met botuline toxine ook een positief effect te hebben op hoofdpijnklachten en migraine. Deze klachten kunnen namelijk aanzienlijk minder worden.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

Fronsrimpels voor de behandeling

14 dagen na behandeling