Ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae )

Ouderdomswratten (ook wel verrucae seborrhoicae genoemd) zijn goedaardige vormsels aan de huid, die heel vaak voorkomen, vooral bij oudere mensen (boven de 50 jaar). Op de leeftijd van 30 jaar heeft men er meestal al een paar. Hoe ouder men echter wordt, hoe meer er verschijnen. Bijna iedereen krijgt uiteindelijk te maken met ouderdomswratten.

Ouderdomswratten kunnen verschillende vormen en kleuren hebben. Ze zien eruit alsof ze bovenop de huid liggen en makkelijk los te krabben zijn, maar zitten toch stevig vast op de huid. Ze kunnen centimeters groot worden. Soms zijn ze bruin of zwart gekleurd.

 

Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, uitgezonderd de handpalmen en voetzolen en de lippen. Maar er zijn wel bepaalde plaatsen waar ze het meest voorkomen, zoals de borst, de rug, het gelaat (vooral bij de slapen) en de nek. Soms is het er maar een of een paar, soms is het een hele groep bij elkaar of zit het hele lichaam onder met honderden ouderdomswratten.

 

Het is nog steeds een groot raadsel hoe ouderdomswratten ontstaan. Het is niet besmettelijk.

WAT ZIJN DE VOORUITZICHTEN ?

Ouderdomswratten gaan niet vanzelf weg. Ze kunnen groter worden, soms enkele centimeters groot. Ze kunnen ook heel dik worden, en zijn dan moeilijker te verwijderen. Ze kunnen gaan bloeden en gaan irriteren.

HOE WORDEN OUDERDOMSWRATTEN BEHANDELD ?

Omdat deze wratten goedaardig zijn, hoeven ze niet te worden verwijderd. Veel mensen willen ze toch graag weg hebben om cosmetische redenen, of omdat ze in de weg zitten (ze kunnen heel groot worden), of omdat ze steeds stuk gekrabd worden en dan bloeden. Bij Kliniek De Medici kunt u de wratten laten verwijderen door middel van bevriezing. De wrat wordt hierbij kapotgevroren, sterft later af en valt van de huid. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en effectief. Er is geen verdoving nodig. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor u? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Indien u vragen heeft over onze behandelingen, neem dan gerust geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op, of stuur een e-mail.

Cryotherapie indicaties:

  • Wratten (verrucae vulgaris).
  • Ouderdomswratten (verrucae seborrhoica)
  • Voetwratten (verrucae plantares).
  • Goedaardige bloedvatgezwelletjes (angiomen).
  • Steelwratjes (fibromen).
  • Ouderdomsvlekken (actinische keratosen) en pigmentvlekken (lentigines solaris).
  • Waterwratten (molluscum contagiosum).